Over Pedicure Voorberg

Mijn naam is Suzanne Dijkshoorn, woonachtig in Maassluis, getrouwd en moeder van een dochter en een zoon. Met heel veel liefde en plezier ben ik jarenlang eigenaar geweest van Schoenhandel Voorberg. Eind 2018 heb ik het moeilijke besluit genomen om de deuren van onze winkel na 75 jaar gevestigd te zijn geweest in Maassluis te sluiten. Maar na een jaar van afsluiten en verwerken is nu het moment er om weer te gaan starten. Na alle voet kennis die ik in al die jaren heb opgedaan in de winkel en na het behalen van mijn pedicure diploma heb ik heel veel zin om te gaan starten in mijn mooie praktijk in Maassluis.

Pedicure Voorberg is gevestigd in Paramedisch Centrum HealthCircle, wil je meer lezen over HealthCircle en de andere specialisten?

Pedicure Voorberg is aangesloten bij ProVoet, de landelijke organisatie voor de voetverzorger en pedicure.

Maar een kwart van alle Nederlanders laat regelmatig hun voeten verzorgen door de pedicure. En dat is vreemd, want we belasten dit deel van ons lichaam toch veel! Uw voeten verdienen extra aandacht. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij geeft uw voeten de behandeling en verzorging die ze verdienen.

Wat doet een pedicure precies?
De pedicure heeft als doel om u (weer) pijnvrij te laten lopen. Daarnaast zorgt ze(hij) ervoor dat uw voeten weer mooi verzorgd  uitzien. Om dat te bereiken verwijdert de pedicure eelt en likdoorns. Ook knipt en freest zij uw nagels op de juiste wijze en kan zij nagelproblemen oplossen. Ook kan ze (hij) u van advies voorzien bij verschillende voet- en nagelproblemen. Daarnaast bieden veel pedicures (deel)behandelingen aan zoals voetmassages en nail-art.

Waaraan herkent u een ProVoet pedicure?
ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandelt uw voeten op een professionele manier. Bij de meeste gediplomeerde leden staat het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website.

Pedicure
De pedicure (MBO niveau 3) verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. In de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en – indien aanwezig- likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts.